Kokos-batat-æble-kikærtesovs med ris

Det kan godt være rart, at vi alle kan spise samme ret, så når jeg laver mad bliver det i øjeblikket rent plantebaseret (se mine forrige indlæg). I dag fandt jeg på en ret, kombineret ud fra forskellige idéer jeg grublede over i går aftes og i nat. Jeg fik noget hjælp, af forskellige forslag til nem børnevenlig mad, fra en Facebookgruppe om vegansk mad, og endte så ud med en noget anden version, end jeg har set. Da tallerknerne blev skrabet helt tomme af drengene, anser jeg maden som godkendt, og vil derfor dele opskriften med jer. Også fordi en veninde, har spurgt til, om jeg ikke vil dele mine opskrifter her.

Til opskriften til 5-6 personer skal du bruge:

 • 1kg batat (sødekartoffel)
 • 4 æbler
 • 1 dåse kogte kikærter (240  g kogte kikærter)
 • 200 ml kokosmælk, usødet
 • 2 tsk mediumstærk karrypulver
 • 3-4 dl vand eller mere (se senere)
 • 1 tsk ingefærpulver
 • 1 tsk gurkemejepulver
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • salt (efter smag)
 • peber (efter smag)
 • kokosspåner til pynt

Først skrælles bataten og skæres i mindre stykker samt koges lige dækket af vand med lidt salt i. De koges ca. 20 minutter eller til de er møre. Vandet hældes fra og bataten blendes med håndblender sammen med kokosmælken. I mens bataten kogte, har man klargjort æblerne ved at fjerne kernehusene og skære æblerne i mindre bidder (behold skrællen på).

Nu svitser man karryen af i lidt olie i en stor gryde, og herefter puttes batat/kokosblandingen i gryden sammen med ca. 3-4 dl vand, og der røres rundt. De øvrige krydderrier puttes i og blandes godt rundt i sovsen. Kikærter samt æbler røres i. Når det har kogt ved svag varme nogle minutter, smages der til med salt og peber, og man lader det hele koge lidt videre, til æblerne har den konsistens man godt kan lide (jeg kan godt lide, at de stadig er lidt sprøde). Man tilsætter bare lidt ekstra vand, hvis sovsen bliver for tyk!

Retten serveres med f.eks. brune ris, og sovsen pyntes med kokosspåner.

Resultatet er mildt krydret, sødt og meget “børnevenligt”.

God appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *