En sukkerfri udgave af kanelbullar

Undskyld Bagerina, men jeg kom til at bruge jeres Eko Kanelbullar blanding på min egen måde ;-)

Jeg har vidst nævnt det før, ellers gør jeg det lige igen: Jeg er ikke god til at følge en opskrift slavisk! Jeg er lidt for autonom på det område (arhh det er måske derfra min yngste har det!)

2014-02-23 18.37.45

Nå, men tilbage til kanelbullarne. Tilbage i foråret havde jeg købt en bageblanding fra Bagerina over nettet, fordi jeg var lidt nysgerrig og tænkte den kunne være lækker at prøve. Den hører til en serie af Low Carb High Fat (LCHF) produkter, og i sig selv er det ikke noget, jeg sværger særligt til, men jeg kan jo som tidligere nævnt godt finde på, at lade mig inspirere.

2014-03-25 14.11.18

Kanelbullar-blandingen fandt jeg i skabet, da jeg ryddede op i det i forgårs, og sørme om ikke det var holdbart til i går. Nå men den kunne nok stadig holde lidt endnu. En af grundene til at den havde fået lov til at ligge, var at bl.a. at jeg syntes, at opskriften lød lidt besværlig. Så i dag bestemte jeg mig for at gøre den lettere ;-)

Så jeg tog fire af vores gode æg fra vores glade høns og piskede dem sammen med en rest optøet fløde (fra den seneste børnefødselsdag) på ca. 1 dl, og rørte så melblandingen i og lod dejen hvile i køleskabet en times tid. Derefter puttede jeg klatter af dejen i 14 muffinforme.

“Sukrin-krydderiblandingen” blandede jeg med to spsk. rapsolie (rimeligt smagsneutralt og varmestabilt!). Denne  blanding fordelte jeg så ovenpå dejklatterne i muffinformene.

2014-10-24 13.46.02

Så bagte jeg bollerne i en forvarmet varmluftsovn ved 175 grader C i 25 min.

Simsalabim! Så var der færdige kanelbullar(-wannabees ?) ;-)

2014-10-24 14.40.21

Det er jo på ingen måde det samme som de kanelbullar jeg har spist i Den Svenske Kirke eller hos min veninde, der bager dem selv, efter alle kunstens regler. Begge nævnte er virkelig lækre og formentlig ret tro mod “originale svenske kanelbullar”.

Disse LCHF kanelbullar indeholder en del mandelmel, men også protein (fra mælk/valle, så vidt jeg kan forstå) med mere. Ikke hvedemel eller sukker. Der er Sukrin/Erythritol i som sødemiddel. Sidstnævnte ved jeg ikke helt hvad jeg skal sige til, da jeg ikke har undersøgt det ret meget, det skulle angiveligt gå uomdannet gennem “systemet” og indeholde 0 kcal. Det er godkendt til brug i EU, hvis det ellers siger noget ;-)

Og nu til smagstesten:

De var faktisk ret gode. Både ungerne og jeg testede og syntes det. Konsistensen er et sted mellem muffins og et godt “svampet” brød. “Dejdelen” var mild i smagen ikke sød. Skorpen var sød, sprød og let krydret på en, synes jeg, passende ikke for kvalm måde. Umiddelbart fungerede Sukrinen (erythritolen) fint på denne måde. Jeg er dog i tvivl om hvor stor en plads, den vil få i mit fremtidige køkken, da der er lidt vel meget “novel food” over den til, at jeg tør tage den ubetinget ind i større mængder i madlavningen.

Erythritol er et sukkeralkohol, som findes naturligt i mindre mængder i bl.a. pærer og melon, men det er ikke noget, man normalt indtager store mængder af. Det laves i øvrigt ved en fermenterings- og oprensningsproces, hvis man skal bruge det som f.eks. her. eller som “bordsukker”, det søder lidt mindre end alm. sukker, men har en lignende konsistens. I og med at det udskilles uomdannet, skulle det ikke påvirke blodsukkeret eller tilføre kroppen kalorier. Selv om det umiddelbart lyder harmløst, tænker jeg stadig her som i mange andre henseender: Alt med måde. Og så må vi se, hvad fremtiden bringer :-)

 

 

 

 

 

4 tanker om “En sukkerfri udgave af kanelbullar

  1. Jeg er vildt meget i tvivl om, jeg skal lade mine børn få de der sukkererstatninger. Jeg synes man (jeg) ved for lidt om konsekvenserne om at spise det. Så indtil videre er vi på sukker-holdet herhjemme (det tror jeg, at jeg ved hvad er) ;-)

  2. Hej :) Jeg har netop testet disse kanelboller i går og fandt dem også lækre, overraskende ifht det er sukrin der er tilsat og ikke sukrin Gold som er den ultimative sukker-erstatning. Sukrin er altsammen naturligt produceret og derfor er det harmløst. Sukrin Gold kan slet ikke optages i vores system og kommer derfor direkte med ud i vandet :) Der er meget mere info på sukrins hjemmeside. Sukrin er jeg lidt tilbageholdende overfor fordi den har en “kold” smag, men det har sukrin gold ikke. Den ligner mest en blanding af rørsukker og brun farin men smager af almindeligt hvidt sukker/sødt. Jeg duftede dog til sukkerblandingen da jeg rørte den sammen og syntes den duftede for lidt af kanel, så jeg tilsatte lidt ekstra, da det jo er det kanelbollerne skal smage af, og hov, selve bolledejen fik lige et skvæt kardemomme :) Uhm! :) Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>