Enkel men varm hue

Den yngste valgte at restituere sig foran youtube i timevis i dag, så det var ikke megen kontakt han ønskede ;-), men hovedsagen var at han havde det godt, og så kunne jeg jo passende løse problemet med, at jeg manglede en ordentlig varm hue.

Da jeg havde nogle rester af noget tykt økologisk uldgarn fra et par andre projekter, ja så var det jo oplagt, at de skulle bruges til en hue. En helt simpelt opbygget en af slagsen:

2016-12-14-19-34

Ja, sådan endte den med at se ud. Det er mit eget design, og jeg vil da gerne løfte sløret for hvor enkelt den er lavet, hvis du selv vil prøve.

Først og fremmest er princippet at starte, som hvis man skulle strikke en sok fra tåen og op. Man skal bruge 8-tals opslagning og strikke på rundpind med “magic loop”. Begge disse teknikker kan man nemt finde eksempler på ved at søge på (via Google eller Youtube), hvordan man strikker sokker fra tåen og op.

Start med at slå f.eks. 8 masker op på hver af de to pinde med 8-talsopslagning, færre hvis du vil have toppen helt spids, og flere hvis du ikke vil have toppen så spids. Husk at hvis du vil strikke dobbelt rib i huens kant, som jeg har gjort, så skal det antal masker du slår op være deleligt med 4.

Så starter du ellers med at strikke første pind drejet ret, og anden pind ret, med magic loop teknik. De efterfølgende pinde strikker du blot ret, men tager ud på hver anden runde ved at strikke dobbelt i anden og andensidste maske på de to pinde på de runder, hvor du tager ud.

Dvs:

  1. pind drejet ret
  2. pind ret
  3. pind ret med to gange (1 ret og  1 drejet ret) i anden maske og det samme i andensidste maske
  4. pind som 3. pind
  5. pind ret
  6. pind ret

Og herefter gentager du pind 3 til pind 6 (altså to omgange på huen) til huen har den bredde, du ønsker (prøv den evt. på hovedet, og pas på den ikke bliver for bred!).

Herefter strikker du ret på samtlige omgange, til du når dertil, hvor du vil starte ribkanten. Herefter strikker du to ret, to vrang, to ret, to vrang osv. til du synes kanten og huen er lang nok.

Så lukker du af og hæfter ender.

Om du vil lave huen i forskellige farver og med pom pom-kvast som jeg, eller lave den helt ensfarvet uden kvast eller anden pynt er jo så helt op dig :-)

Pøj pøj med kreativiteten :-)

Herunder ser du de to projekter, som jeg havde garnresterne fra :-)

2016-09-12-00-32-04

En varm krave

2016-11-03-21-16-14

Og en tyk strikket og valket (“filtet”) trøje med hætte, lommer og hægter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>