Første hold lækkert boblevand er klar

Vandkefiren, som jeg hældte på flasker og tilsatte henholdsvis jordbær og brombær i går, var allerede meget aktiv mht. at danne brus i går aftes, så de kom på køl i nat, og ud på køkkenbordet her til morgen. Allerede i eftermiddags, efter knap et døgn på flaske, var begge klar og smagte skønt friskt og af bær samt med en dejlig prikken af brus på tungen :-) Jeg syntes især den med jordbær var bedst, da den havde mest smag af bær, men den yngste af drengene, som prøvesmagte med mig, syntes “at begge smagte bedst” ;-) . Han syntes også, at de var lidt sure, men på en OK måde :-)

2014-11-03 18.32.17 2014-11-03 18.32.42

Jeg syntes ikke de var sure ;-)

I dag har jeg i øvrigt endelig fundet en nylonsi og en plastiktragt, der gøre arbejdet med kefiren lidt lettere.

2014-11-03 18.29.03

Jeg fik i dag filtreret og hældt den vandkefir, som jeg havde sat til første fermentering i går på flasker. Den duftede mindre gærdet end mit første forsøg, og smagte let sødt og friskt, med en anelse citron. Jeg fordelte den på to patentflasker, den ene tilsatte jeg ½ tsk. lakridspulver, som jeg håber vil fungere godt med citronen, og den anden tilsatte jeg intet, så den bare bliver med lidt citron.

2014-11-03 19.09.38

Nu skal de så stå og danne brus ved 2. fermentering til i morgen. Og så skal vi ellers til at nyde de forskellige typer boblevand, og vænne vores maver til det :-)

Kefir-“krystallerne” var vokset fra 80 g i går til små 130 g i dag, så nu er jeg ved at have nok til, at jeg ikke behøver, at de vokser så meget mere. Jeg tror, at jeg vil prøve at lave en omgang med lidt mindre tilsat rørsukker i 1. fermentering end de første gange, også da jeg har taget hjemmelavet hyldeblomstsaft (fra juni i år) op fra fryseren, så det kan komme med i næste hold vandkefir.

Jeg venter dog med at sætte en ny portion over, og har derfor puttet kefir-“krystallerne” i lidt sukkervand i et patentglas, og sat dem i køleskabet.

 

 

 

4 tanker om “Første hold lækkert boblevand er klar

 1. Hejsa.
  Jeg er lige gået igang med at finde ud af, hvordan man får startet op på sådan et projekt – det lyder forvirrende, men din side her lyder mindre forvirrende :-)

  En ting jeg straks bed mærke i, var det her med at man ikke må bruge metal, så kunne du ikke være sød at dele, hvor det lykkedes dig at finde en si uden metal ?

  1. Hej med dig :-)
   Jeg har gentagne gange forsøgt at svare dig, men har haft problemer med svarsystemet, håber at det er løst nu.
   Jeg mener jeg købte min nylonsi i Kop og Kande. Men når alt kommer til alt, så kan du godt bruge rustfri stål, kontakten er jo også kun kortvarig i dette tilfælde. Jeg har i Imerco, mener jeg, købt en rustfri ståltragt, hvori der sidder en lille udtagelig si. Denne bruger jeg ofte, når jeg kun laver små portioner. Jeg mener, at det er Kilner, der producerer den. Undskyld det sene svar, håber du er kommet videre på trods af det.
   God sommer :-)
   Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>