Godt Nytår til alle og ….endnu en lille variant på de lækre “sunde” små bananbrød/-muffins

Jeg vil gerne ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nytår herfra!

Aktiviteten herinde har ikke været stor det forrige år (pga sygdom), men jeg håber at kunne lave om på det her i 2018 :-)

Der sker i øvrigt en smule mere, hvis man følger Hvor svært er det lige? via facebook også. det kan du blandt andet gøre ved at “like” på linket uden i siden her på hjemmesiden, hvis du er på computer eller I-pad samt i bunden af siden, hvis du er på via smartphone.

Jeg vil starte lidt blødt ud med en lille variant af mine bananbrød, som ungerne og jeg er vilde med her i familien.

Vi havde 3 bananer, der havde ligget lidt længe her i julen og var blevet godt modne, men som jo ikke skulle gå til spilde, og desuden lægger vores høns mange æg i øjeblikket, så det kræver jo også, at vi får dem brugt, selvom vi også forærer en del væk til de nærmeste. Der er intet som æg fra egne høns, som man ser i trivsel og glæde dagligt. I øjeblikket er de glade, for at jeg har spredt et ton groft sand i indhegningen, så de ikke får så fugtige fødder i dette våde vintervejr.

20180101_140932

Nå, men tilbage til bananbrødene. Jeg brugte:

  • 4 æg
  • 3 store meget modne bananer
  • 200 g  fuldkornsdurrummel
  • 1 tsk  vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 1 tsk bagepulver
  • Ca. 2 tsk. olivenolie (vi havde ikke lige rapsolie, som er en anden, mere smagsneutral olie, af de ret varmebestandige og dermed sundere madolier)

(olien kan undværes, hvis man ved man har en god slip-let-form, og jeg bruger det ikke altid)

Det hele blendes grunddigt sammen og fordeles i muffinsforme, som bages i forvarmet varmluftovn ved 175 grader C i omkring 20 minutter.

Hvis du vil se andre variationer af bananbrødene, så kig HER , HER eller HER :-)

Og sådan kom de så til at se ud i dag.

20180101_125630

Mhmmm…. de blev gode.

God nytårsdag herfra :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>