Kefirkoldskål

Med det varme vejr, vi har nu, er det for alvor koldskåltid :-P

Så efter grillmaden i aften, skal vi nyde en lækker mælkekefirkoldskål.

Opskriften, som jeg er kommet frem til, er super simpel:

  • 4 store æg
  • 1 liter frisk kold mælkekefir, som kun har gennemgået 1. fermentering (uden tilsat smag)
  • 1 dl mælkebøttesirup
  • Ca. 1 tsk vaniljepulver
  • Lidt frisk citronsaft

Man kan anvende en anden type egnet surmælksprodukt, som A-38 eller tykmælk, samt en anden type sirup, hvis man ikke har mælkekefir og/eller mælkebøttesirup. Smagen bliver ikke præcis den samme, men sikkert stadig god ;-)

Først piskes eller blendes æggene luftige og så blendes mælkekefir og sirup i. Der smages til med vaniljepulver (ikke vaniljesukker) og lidt frisk citronsaft efter smag. Koldskålen kan nydes med det samme eller sættes på køl til, den skal bruges senere.

2015-07-04 17.59.12 2015-07-04 18.05.10

Vores koldskål får en flot gylden farve, fra de orange blommer fra vores egne havehøns.

God appetit :-)

PS. Husk at du vil følge min blog, så “like” gerne denne og følg den på Facebook og/eller via Bloglovin (begge muligheder findes her til højre i margen på computer og heeelt i bunden af siden, hvis du bruger mobilen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>