Lakridsslik af kefirgryn

Som nogle af jer måske ved, så laver jeg forskellige typer kefir, bl.a. vandkefir, som trives utroligt godt, så kefirgrynene formerer sig en hel del. Eftersom vores høns ikke (længere) er så interesseret i at spise overskuddet, har jeg bl.a. brugt det i bagværk. Men i går fandt jeg på noget andet.

Jeg blandede omkring 150 g kefirgryn med 1 tsk. lakridspulver og fordelte dem på en bageplade med bagepapir.

20150108_195315

Så satte jeg det hele i ovnen ved 80 grader C (varmluft) i 2 timer. Jeg “rodede” lidt i grynene et par gange undervejs, og de gik fra at være bløde og klistrede til at blive mere faste og kun lidt klistrede, dog var de klistret fast til papiret, så de lige skule skrabes forsigtig af dette til slut.

Og så havde jeg godt og vel ½ dl lakridsslikfiduser, da jeg var færdig. Jeg synes de smager rigtig godt af lakrids og måtte skynde mig at lægge låg på bøtten og stille dem væk, for ikke at spise dem alle med det samme ;-)

20150108_221031

Da jeg ikke ved hvor længe de kan holde sig ved stuetemperatur, satte jeg for en sikkerheds skyld bøtten i køleskabet.

 

 

4 tanker om “Lakridsslik af kefirgryn

 1. Uh det lyder spændende. Men jeg vil lige høre om alt det sunde bliver i kefirgrynene når de varmes op?
  Er der en max temperatur, som man skal holde sig under.
  Charlotte

  1. Hej Charlotte
   Bakterier og gærstammer regner jeg med går tabt ved denne behandling. Men det er også mest for at lave “sund slik” uden en masse almindelig sukker eller tilsætningsstoffer. Jeg har funderet lidt over, om der er nogle gavnlige ting i grynene udover de levende bakterier, da det er vist at visse probiotiske bakterier har en effekt også når de er “dræbt”. Men om det gælder i dette tilfælde kan jeg ikke sige. Det skyldes måske nogle af de stoffer der er i eller produceres af bakterierne. Om man kan opnå at ikke alle bakterier og gær stammer dør ved at bruge en lavere temperatur eller en dehydrator med lavere temperatur ved jeg ikke, men en sådan behandling kan måske gøre at der kommer en ubalance i bakterie og gær blandingen, som måske ikke er hensigtsmæssig, eller der kan komme til at gro andre ikke gavnlige bakterier på grynene. Jeg ved det ikke.
   :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>