Risengrød på frisklavet mandel-hasselnøddemælk

Mine overvejelser om dyrevelfærd samt min generelle lyst til at prøve noget nyt, gjorde at jeg i dag lavede risengrød på en anden måde end den traditionelle med masser af mælk, komælk forstås. Da jeg er glad for både nødder og mandler og mente, at dette ville passe godt til risengrød, lavede jeg grøden med mandel-hasselnøddemælk.

I går aftes ristede jeg kortvarigt 100 g hasselnødder let i ovnen, til de lige fik antydning af farve (ca. 10 min ved 160 grader i varmluftsovn). Herefter lagde jeg dem i blød i et par dl koldt vand fra hanen (i køleskabet).

Jeg lagde også 100 g mandler (som jeg ikke ristede) i blød på samme vis i køleskabet.

I dag skyllede jeg nødder og mandler kort i koldt vand og puttede dem i slowjuiceren sammen med ca. 3 dl koldt vand. Efter at de var “juicet” og blandet med vandet i slowjuiceren (med lukket juiceprop), lukkede jeg den lækre mandel-nøddemælk ud i en kande. Mhmmm smagsprøven smagte godt. Jeg fortyndede nu med vand, så jeg samlet havde 1 l mandel-nøddemælk, som sagtens ville kunne nydes som den var.

Men i stedet for brugte jeg den til at lave risengrød med. Jeg brugte også lige den sidste rest fløde, vi havde i fryseren (havde gemt det for at undgå madspild).

Grøden blev kogt på:

  • 350 g grødris
  • 1 liter frisklavet mandel-nøddemælk
  • 1 liter vand
  • godt 1 dl fløde
  • 1 tsk salt

Grøden bragte jeg i kog og kogte ved lav varme, med jævnlig omrøring i små 40 min, og derefter kogte jeg den ved lidt højere varme i knapt 5 minutter under omrøring, til grøden havde en passende konsistens.

Og så var det ellers bare at servere den, med det tilbehør den enkelte nu kan lide.

Her med kanelsukker på.

2014-10-26 17.09.27

Grøden havde en lækker mild nøddesmag.

Velbekomme :-)

Hvis man gerne helt vil undlade mælkeprodukter, kan man undlade fløden eller anvende vegetabilsk fløde.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>