Små nemme bananbrød

Jeg er ved at tømme lidt ud i lagrene af rester i køkkenskabet. Og da vi også havde en del modne bananer samt friske æg fra vores høns (trods den nu mørkere årstid), lavede jeg i dag nogle hurtige små bananbrød eller -muffins. Konsistensen er et sted imellem kage og brød, og de er naturligt søde af banan men ikke sukkersøde. De har en særlig smagfuld karakter, “mørk” men ikke bitter, da de indeholder valnøddemel .

Følgende blendes sammen til en lind dej:

  • 4 æg
  • 4 små godt modne bananer
  • 100 g fint valnøddemel (købt færdigmalet og lige så fint i strukturen som alm. hvedemel)
  • 100 g fint hvedemel
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver

2014-10-26 12.36.08

Dejen hældes i små muffinforme, og bages ved 175 grader C i forvarmet varmluftsovn i ca. 20 min.

2014-10-26 13.05.25

Så er der lige til et lækkert mellemmåltid.

Ungerne har vanen tro testet sammen med mig og godkendt dem :-)

Man kan sagtens spise et par stykker af gangen, hvis de ikke er større, end jeg lavede dem. Jeg lavede 23 stk. af ovenstående dejmængde.

2 tanker om “Små nemme bananbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>