Sund cola eller helligbrøde

Det er fermenteret cola jeg tænker på.

20170623_113314

Jeg har to drenge, der elsker cola, men de får det ikke ret tit, da det jo ikke ligefrem er sundt. Jeg fandt derfor på en modificeret udgave, som de allerede er vilde med. Jeg lavede nemlig en 2. fermentering af vandkefir med cola tilsat (en god sjat sukkerholdig cola). Og da der skabes godt med brus under denne proces, er der gang i fermenteringen, og en større eller mindre del af sukkeret fra colaen “spises” derfor af den aktive vandkefir.

Helt sundt kan man måske ikke udnævne det til, men mon ikke det er væsentlig sundere end ren cola, idet det færdige produkt formentlig indeholder mælkesyrebakterier med videre (se mere om vandkefir her og ved at søge på vandkefir på min blog, samt se mere om “gode bakterier” her).

Og med hensyn til om det er helligbrøde at fermentere cola, ja så er der sikkert flere fermenterende sundhedsfanatikere og modsat inkarnerede colaelskere, der mener, at det er det….altså helligbrøde.

Men pyt jeg vil fortsætte, og ungerne elsker det ;-)

Og man kan jo anvende økologisk cola, hvis man vil ;-)

God weekend

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>